header
RESEARCH CENTRE FOR THE HISTORY
 Publikationer publications  Tjenester services  Bibliotek library  Samlinger collections  Forskning research
Forlag

ANMELDELSE I 'STJERNERNE' 2013 nr.9 (december)
Anmelder: Lillian B. Jensen

Arvelighed i nyt astrologisk lys, af Paul Choisnard
120 sider, pris 149,- kr
Udgivet af Astrologisk Museum 2013
i kommission hos Forlaget Haristios

.

Gammel grundforskning

Det er modigt at udgive denne bog. Ikke kun er det en astrologibog og derfor for et snævert publikum, men at oversætte en gammel fransk bog fra 1903 om et snævert emne inden for astrologien til en endnu snævrere kreds af astrologiinteresserede, det er flot gjort - og modigt.

Det er en bog om genealogisk astrologi, altså undersøgelsen af familiers horoskoper. Et lille statistisk materiale der viser, at der er faktorer som getages – nærmest nedarves - gennem slægtled. Bogen er bygget op over en lang række horoskopeksempler og kun ganske få teorier, som man hurtigt selv kan afprøve i praksis. Som forfatteren siger: "En brøkdel af sandheden er bedre end et hav af sandsynligheder".Gentagelser af akser, aspekter og positioner undersøges i flere slægtled.

Det er en unik bog og stadig aktuel her over 100 år efter dens udgivelse. Franskmændene var pionerer i at anvende videnskabelig tænkning og statistisk afprøvning. Det er en hurtigt læst bog, men med stof til mange timers undersøgelser på egen hånd.

Arvelighed2front

< Tilbage

Opdateret 08/01/2020 - ret til ændringer forbeholdes

logofb
AM2logo header  Tjenester services  Bibliotek library  Samlinger collections  Forskning research Arvelighed2front