Forsknings- og videncenter for dansk
m2
 Publikationer publications  Tjenester services  Bibliotek library  Samlinger collections  Forskning research
Avisartikler - resumé
Bibliotek


------------------------------------------------------------------------
Debat: Stjerne-godt
Ekstra Bladet 15 december 1999 , 1 . sektion side 35, 14 linjer
------------------------------------------------------------------------
Af Astrolog Susanne Hørud, Egedalsvænge 8, 2.tv., Kokkedal
En stor tak til vores undervisningsminister. Nu vil hun endelig stoppe det vanvid, som det offentlige har stået for i årevis, nemlig at give tilskud til alverdens aftenskolekurser, som totalt har smadret det seriøse alternative miljø.
Det gælder kurser i astrologi, tarokkort, irisanalyse, palmebladslæsning osv. Vi er nogle ganske få mennesker, som gennem årene har været modvægt til det offentliges svineri.
Vi sætter det enkelte menneske meget højt og kræver derfor uddannelse af de mennesker, som skal videregive et alternativt og forhåbentligt frigørende livssyn for andre mennesker. Det har været svært uden tilskud og med konkurrence fra det offentlige, som har udklækket et hav af folk, som kalder sig alternative behandlere. Lad os håbe, vi nu kan få lov til at gøre noget godt for andre mennesker, uden det offentliges dårlige indflydelse.


------------------------------------------------------------------------
Z5185183
Skiftedag for stjernerne
Ekstra Bladet 12 december 1999 , Søndag side 25, 71 linjer
------------------------------------------------------------------------
150.000 danskere har måske et helt andet stjernetegn, end de tror

Af Anders Svendsen
Er du født den 20. marts, går du måske rundt og tror, at du er fisk. Men det er du altså ikke. Det er mere sandsynligt, at du er vædder.
Astrolog Christian Borup har lavet et computerprogram, der mere præcist kan regne ud, hvilke skiftedatoer for stjernetegnene, der passer bedst med virkeligheden. Det har resulteret i nogle ændrede datoer for de forskellige tegn. I Christian Borups astrologiske verden kommer de nye datoer til at gælde fra årtusindskiftet, og det kommer de også til at gøre i Ekstra Bladet.
- Alle de datoer, der står i bladene, er middelværdier, der faktisk er overleveret fra gammel tid. Nu har jeg lavet et computerprogram, der har regnet sig frem til nogle mere præcise datoer, forklarer Christian Borup.
De nye datoer er gyldige de næste 50 år.
Hele problemet er, at vores kalender tager udgangspunkt i den tid, det tager Jorden at komme omkring Solen en enkelt gang. Men det tager bare lidt mere end et år. Derfor har vi skudår hvert fjerde år, men ved århundredeskifter er der kun skudår, når årstallet kan deles med både 100 og 400. Derfor var 1700, 1800 og 1900 ikke skudår, men det er år 2000.
 


------------------------------------------------------------------------
Stjerneskud: Chefer skæver til stjernerne
Politiken 13 oktober 1999 , Erhvervsmagasinet side 5, 215 linjer
------------------------------------------------------------------------1
Af Michael Rothenborg  Kilde: Erhvervsastrolog Karl Aage Jensen: 'Astrologiens Verden', Gyldendal 1989.

Den Danske Bank burde have konsulteret en erhvervsastrolog, da man i 1992 forsøgte at redde Hafnia. Hafnias horoskop var nemlig domineret af Neptun, 12. hus, der står for alt det fordækte, som ikke tåler dagens lys.
»Vi kunne have sparet investorerne for en masse penge«, siger astrolog Karen Boesen.
Vi er på Hotel d'Angleterre i København. I et fornemt, højloftet rum med lange lysekroner har International Society of Business Astrologers inviteret til konference om erhvervsastrologi. Godt 30 forretningsfolk er bænket efter stjernetegn, mange af dem har betalt fuld pris på 6.750 kroner for otte timer med Boesen og den amerikanske finansastrolog Bill Meridian.


------------------------------------------------------------------------
Hvem vil være millionær?
Politiken 13 oktober 1999 , Erhvervsmagasinet side 5, 44 linjer
------------------------------------------------------------------------2
Af Michael Rothenborg

Erhvervshoroskopet lægges ligesom personhoroskopet ud fra fødselsdato, -år, -tidspunkt og -sted, typisk hvornår og hvor virksomheden begyndte ved en åbningsreception. Dertil kommer to-tre markante begivenheder i dens levetid. Ved aktieastrologi bruges tillige det tidspunkt, virksomheden blev noteret på fondsbørsen.
Fødselstidspunkterne er meget væsentlige, eftersom en afvigelse på blot fire minutter kan forskubbe horoskopet for et livsforløb et helt år.
Fødselstidspunkterne nedenfor er fastlagt af astrologerne Boesen og Meridian.

------------------------------------------------------------------------
Okkultisme: Der er mere mellem himmel og d'Angleterre
Information 6 oktober 1999 , 1 . sektion side 14, 96 linjer
------------------------------------------------------------------------3
Af Erik Kjær Larsen  INF

Hotel d'Angleterres indre minder i foruroligende grad om scener fra Stanley Kubricks gyserfilm The Shining, Ondskabens Hotel, med en veloplagt Jack Nicholson i rollen som galningen, der fordriver vinteren med at øve øksevold mod kone og barn, mens han skriver på et katatonisk mesterværk af en roman, bestående af tusindvis af sider med gentagelser af sætningen: All work and no fun makes Jack a dull boy.
Forslag til en weekend-udflugt for hele familien: Gå på d Angleterre og drys lidt rundt i gangene, nyd de klassisk dekorerede saloner, indtag den medbragte frokost i Palmehaven og husk løbehjulet, så ungerne kan få lidt motion i de lange korrido- rer med de blodrøde tæpper.
Det mest iøjnefaldende lighedspunkt mellem d Angleterre og Ondskabens Hotel er serien af falmede fotografier på væggene. I filmen er fotografierne en krypteret kode til de fortidige hændelser, der må formodes at holde Jack med øksen gående og får junior til at skrive REDRUM med mors læbestift på hotelværelsets spejle. På d Angleterre er fotografierne ruder til århundredets begyndelse, hvorfra stribevis af datidens altid alvorlige og ligesom afstivede forretningsmænd og honoratiores stirrer ud på os, osende af sund fornuft og stålsatte viljer.

------------------------------------------------------------------------
Debat: Stjerneskrift
Information 1 september 1999 , 1 . sektion side 11, 34 linjer
------------------------------------------------------------------------4
Af Leif Mikkelsen, mag. art. og cand. theol.

Det er ikke til at grine af, som den muntre Ulrik Gerdes åbenbart har så let ved, men til at græde over et fanatisk snæversyn.

Ulrik Gerdes berører skildpadders æggestadie i sin muntre argumentation og det synes ganske passende for niveauet. De ontologiske overvejelser om tidens natur, som ligger bagved astrologiens sandhed ligger milevidt over dette niveau, så mon Ulrik Gerdes ville kunne forstå dette? Selvfølgelig har jeg ikke på nogen måde kommet med den latterlige påstand, at man kan forudse lottotallene ved hjælp af astrologi. Har Ulrik Gerdes i øvrigt glemt, at det var Tycho Brahe, Kepler, alle astrologer, der var med til at starte den naturvidenskabelige revolution? Så når han nok så nydeligt og stuerent hævder at jeg skider i egen rede, så vil jeg til gengæld hævde at det er meget værre at skide i egen rede, når man ikke ved det.
Huttel fremkommer med den gamle traver, at astrologien ikke anvender de faktiske placeringer af 'stjernerne' (sic!). Nu findes der ingen 'faktiske' absolutte placeringer af planeterne, men kun deres relative matematiske, ud fra tal, bestemte placering. Denne placering er altid bestemt af de målesystemer, som mennesket har fastlagt, ligesom de matematisk definerede stjernetegn ikke er identisk med de stjernebilleder, vi ser på himlen, og har aldrig været det. Så det er en indvending, som er helt - malplaceret.

------------------------------------------------------------------------
Den lille prins: Horoskop: En banebryder
Ekstra Bladet 30 august 1999 , 1 . sektion side 23, 47 linjer
------------------------------------------------------------------------5
Af Christian Borup
Den nye prins får en karakteristisk personlighed, der bliver meget populær hos folket, især på grund af hans ligefremme og ærlige måde at formulere sig på. Prinsen er født i Jomfruen, der normalt er et tilbageholdende tegn, som ikke gør meget væsen af sig selv, men prinsens horoskop modsiger dette på så at sige alle punkter! Som voksen udvikler han sig til en stærk og udadvendt personlighed med en livsglad - men aldrig overfladisk - livsindstilling. Han får et lyst sind og kan lide at underholde andre. Han kommer til at besidde en lidt skæv humor, der ville være en entertainer værdig.
Prinsen er derfor en meget sammensat personlighed. En helt unik blanding af noget kreativt/følsomt og noget robust/selvrådigt. Der vil hele tiden dukke nye, overraskende lag i personligheden op. Han er svær at sætte i bås. Og vil hade at blive udsat for det.

------------------------------------------------------------------------
Debat: Kunsten at sige alt på en gang
Information 23 august 1999 , 1 . sektion side 9, 81 linjer
------------------------------------------------------------------------6
Af Hans Hüttel, lektor i teoretisk datalogi og cand.scient og ph.d.
Astrologi virker åbenbart - men hvorfor mon?
I oldtiden var det at læse og tolke varsler ud fra naturfæ-nomener højt
respekteret. Romerske spåmænd udtalte sig om menneskers adfærd og fremtid ud fra fugles flugt, dyrs indvolde osv. Nogle har stadig tiltro til folk på dette felt. Leif Mikkelsens kronik i Information onsdag d. 11.8 er således et forsvar for astrologi.
Engang ansås astrologi for en seriøs videnskab, men efterhånden er astrologi blevet overvældende miskrediteret - af den gode grund at astrologi i modsætning til videnskab ikke har leveret nogen som helst resultater.

------------------------------------------------------------------------
Debat: Vulgært menneskesyn
Information 21 august 1999 , 1 . sektion side 13, 38 linjer
------------------------------------------------------------------------7
Af Mogens Winther, astronom og lektor og skeptisk vandmand

Erhvervsastrologi brillerer med typologier, der minder om totalitære regimers.

Den 11. august havde astrologer verden over varslet atom-forurening,
kometnedslag, børskrak og meget andet. Mens dommedag buldrede på astrologernes teater-himmel, bragte Information en kronik, Stjernernes smukke saglighed - forfattet af astrolog og lektor i filosofi, Leif Mikkelsen. Skal man tro astrolog Mikkelsen, har stjernetyderne trange tider: '..det er faktisk lidt ærgerligt, at en så smuk og dyb visdom skal underkastes offentlighedens uberettigede og usaglige mistro'. Og som kronikøren fortsætter: '...men jeg håber for samfundets og for den enkeltes skyld, at man i fremtiden vil blive mere realistisk.'

------------------------------------------------------------------------
Debat: Astrologi rent vås
Information 17 august 1999 , 1 . sektion, 62 linjer
------------------------------------------------------------------------8
Af Ulrik Gerdes, Klinisk Biokemisk afdeling, Århus Amtssygehus

Tanken om astrologi er da ret sjov, men langt ude. Derfor er Leif Mikkelsens artikel forleden en uforskammethed

Al astrologi, uanset formen, er baseret på den forestilling, at der findes personligheds- og skæbnebestemmende determinanter i vores solsystem, som kan aflæses i planeternes relative positioner på det tidspunkt og det sted på Jorden et menneske bliver født.
Tanken er da sjov, men ret langt ude. Mildest talt. Og det er præcis af den grund, at Leif Mikkelsens artikel om 'Stjernernes smukke saglighed' forleden er en uforskammethed.
DEN SYREDE GRUNDTANKE Først overfor de af hans åndsfæller som f.eks. gør i ugeblads- og erhvervsastrologi. De får nogle svære hug for at være useriøse og ødelæggende, skønt det faktisk er dem, der plejer og vedligeholder astrologiens syrede grundtanke blandt folk i al almindelighed. Og som gør, at prætentiøse fusentastere kan jobbe prisen på et horoskop op over 1.000 kroner uden risiko for at indtægtskurven knækker nedad. Det er altid lidt patetisk, når folk skider i egen rede, ikke sandt? BRUNSTIG ELEFANT Artiklen er også en uforskammethed over for Informations læsere - dog med den herligt formildende twist, at mange af os har nydt en boblende sund latter ved at følge Leif Mikkelsens verbale forsøg på at slæbe den absurde grundtankes brunstige elefant gennem glasbutikken uden at rage noget på gulvet.


------------------------------------------------------------------------
Kronik: Stjernernes smukke saglighed
Information 11 august 1999 , 1 . sektion side 8, 142 linjer
------------------------------------------------------------------------9
Af Leif Mikkelsen

Astrologi kan ikke reduceres til ugebladenes firkantede rubrikker om stjernetegn, men bygger på saglig indsigt i det enkelte menneske.

Selvom et horoskop er noget ganske enestående og som sådan begrænset og profileret, bestemt af en præcis kombination imellem ti planeter, tolv tegn og tolv huse, samt de relationer, der består imellem de 10 planeter, indskrænker denne be-grænsning på ingen måde dybden af horoskopets betydning og mening. Tværtimod.
Ligesom psykoanalysen er orienteret imod det enestående individs dybder, således også astrologien. Det er derfor svært at udføre eksperimenter i forhold til astrologien, der hviler på alt for firkantede opdelinger.
Dertil er den menneskelige natur og den astrologiske afdækning af samme al for dyb og kompliceret.

------------------------------------------------------------------------
Astrologi: Kors på himlen
Politiken 8 august 1999 , PS side 2, 53 linjer
------------------------------------------------------------------------10
Af Kathrine Schmeichel
Solformørkelsen på onsdag er speciel, fordi fem planeter danner et kors på himlen. Det varsler forandringer i verdensøkonomi og menneskelige værdier, mener astrologer.
For astrologer har solformørkelser altid haft stor betydning.
Solformørkelsen på onsdag skulle være ganske særlig, fordi fem planeter samtidig indgår i nogle kraftfulde aspekter - dvs. planeternes indbyrdes vinkler - der tilsammen danner et kors på himlen. Eller rettere: danner et kors i et horoskop, når man indtegner deres positioner.

------------------------------------------------------------------------
Psykiater: Astrologi er fup
Jyllands-Posten 5 august 1999 , Derhjemme side 6, 320 linjer
------------------------------------------------------------------------11
Af Mogens Agger Tang

ASTROLOGI Mange vælger astrologen frem for psykologen, når tvivlen og usikkerheden sniger sig ind i sindet. De håber, at stjernerne kan fortælle, hvem de er, eller hvad der skal ske. Men det er ikke helt uden risiko - psykiske problemer lurer lige om hjørnet. Astrologi har nemlig intet med virkeligheden at gøre, mener en psykiater.
 

En et-stjernet oplevelse
ANMELDELSE
Hvad er det egentlig, astrologerne, siger, når de lader ascendenter, planeter og stjernetegn fortælle, hvem man er? Jyllands-Posten bad to astrologer lægge et horoskop hver ud fra præcis samme oplysninger. Her er, hvad der kom ud af de 60 maskinskrevne sider og fem timers samtale, horoskoperne strakte sig over.
Hundredvis af upræcise påstande, brede formuleringer og tilfældige gæt var det umiddelbare resultat af besøget i astrologiens verden, efter at stjernekortet var pakket sammen, og der var gjort status.


------------------------------------------------------------------------
Det bliver en stærk dreng
Ekstra Bladet 1 april 1999 , 1 . sektion side 4, 40 linjer
------------------------------------------------------------------------12
Af Kurt Simonsen
Alexandra går en uge over tiden og føder et kongebarn med en stålsat personlighed.
Det er svært at spå, især om fremtiden. Men for en astrolog er det ikke helt umuligt.
Ekstra Bladets anerkendte astrolog Christian Borup vover således det ene øje og giver følgende kvalificerede bud på, hvordan det royale afkom vil blive:
- For en astrolog er der et interessant sammenfald mellem alle horoskoperne i det danske kongehus. Alle i kongefamilien, den sidst tilkomne Alexandra inkluderet, har planeten Mars placeret samme sted.


------------------------------------------------------------------------
CD Rom-anm.: Astrologi og parforhold
Jyllands-Posten 7 december 1998 , Viden om side 6, 68 linjer
------------------------------------------------------------------------13
Af Lisbeth Scharling

Man behøver ikke tro på astrologi for at få stort udbytte af astrolog Adrian Ross Duncans nyeste horoskop-program. Det er ham, der for år tilbage lavede astrologiprogrammet Wow - World of Wisdom. Nu tilbyder han - i form af "Astrologi og parforhold" et elektronisk redskab til at analysere forholdet mellem to personer.

------------------------------------------------------------------------
Kronik: Længe leve astrologien
Information 7 november 1998 , 1 . sektion side 12, 146 linjer
------------------------------------------------------------------------14
Af Mogens Esrom Larsen, lektor i matematik
Vi tvillinger tror ikke på den slags. Men der er alligevel gode grunde til at bruge astrologi til forskelligt, mener overraskende nok - en matematiker!

Kronprinsen og jeg er tvillinger, men ikke med hinanden. Vi har bare begge fødselsdag den 26. maj. Et faktum, der tvinger mig til at give astrologerne ret, når de hævder, at 'tvillinger tror ikke på den slags!'' Vi kan ikke tvivle uden netop derved at styrke troen, et paradoks, der nok havde frydet salig Søren Kierkegaard.

------------------------------------------------------------------------
Debat: Astrologi er nyttigt vrøvl
Information 5 november 1998 , 1 . sektion side 11, 77 linjer
------------------------------------------------------------------------15
Af Frank Jan Sørensen

Den uvidenskabelige astrologiske samtale kan være afklarende - den etablerede videnskab kom først med tilsvarende terapeutiske tilbud for 100 år siden.

Hvis man forsøger at lave en hård definition af videnskab til forsvar for det videnskabelige samfund, risikerer man, i et øjebliks eufori over at have fundet et endegyldigt svar, let at save den spinkle gren over man selv sidder på. Naturvidenskaben er nok den gren, der lettest lader sig definere med hjælp fra Karl Popper, Aristoteles, Kant og hvem man ellers har plads til på skrivebordet. Sværere bliver det, når man tager fat på de humanistiske videnskaber. Man kan ikke måle kvaliteten af en fortolkning af en novelle, eller måle hvor neurotisk en patient er, med de samme metodiske tilgange som for eksempel de naturvidenskabelige benytter sig af. Ikke

------------------------------------------------------------------------
Kronik: Erasmus Montanus og Videnskaben
Information 28 oktober 1998 , 1 . sektion side 8, 193 linjer
------------------------------------------------------------------------16
Af Niels Fleckner Hansen og Henning Strange
Læger og andre akademikere vil helst koncentrere magt og viden hos sig selv. Derfor er det en demokratisk tendens, når nye virkelighedssyn vinder indpas i folkeoplysningen og på uddannelserne. Dagens kronik går til forsvar for astrologien.

Fag som astrologi og healing bør ikke være SU-berettigede. F.O.F. skal ikke have lov til at undervise i f.eks krystalhealing.
Det er blot nogle af de synspunkter, som Dan Frederiksen gav udtryk for i sin Lørdagskronik (Information d. 17.-18. oktober), som også er et forsvar for den etablerede videnskab, specielt naturvidenskaben. Når Frederiksen kritiserer den alternative viden, er det bl.a. for ikke at kunne leve op til de krav, videnskabelige tests stiller. Han hævder desuden, at alternative behandlere ikke er imødekommende overfor at lade deres forudsigelser og behandlinger teste efter videnskabelige metoder.

------------------------------------------------------------------------
Apropos: Skriften på himlen
af Claus Houlberg
Information 28 oktober 1998 , 1 . sektion
------------------------------------------------------------------------16a
Cand. scient. Dan Frederiksen berigede den 17. okt. Informations læsere med et tilsyneladende vidende overblik over alternative tåbeligheder i vor tid.
Tilsyneladende er Frederiksen dog uvidende om, at astrologien siden oldtiden er blevet kaldt skriften på himlen, samt at faget akademisk bør betragtes som et næsten glemt oldtidssprog.
Det behøver næppe blive udpenslet her, at astrologi ikke er obligatorisk fag ved noget universitet herhjemme, hvorfor dets akademiske status er lav.
Videre må det åbent erkendes af alle parter, at astrologi endnu ikke drives på videnskabeligt niveau i noget videre omfang. Men derfra og så til som Frederiksen at frakende faget enhver substans, er der jo et spring.


------------------------------------------------------------------------
Kronik: Længe leve den sunde skepsis
Information 17 oktober 1998 , 1 . sektion side 12, 197 linjer
------------------------------------------------------------------------17
Af Dan Frederiksen
Videnskab er ganske enkelt et systematisk studium af det, som virker.
Modsat astrologi, auramassage og numerologi, som aldrig vil stå i kø for at blive testet.

Skal astrologi og healing være SU-berettiget? Bør akupunktur gives som behandlingstilbud til døve og svagtseende? Må folkeoplysningsforbundet (FOF) undervise i krystalhealing? Disse spørgsmål dukker med jævne mellemrum op i pressen. Senest, den 15.

------------------------------------------------------------------------
Brug af astrologi forbydes måske
Jyllands-Posten 12 januar 1998 , Erhverv og økonomi side 7, 15 linjer
------------------------------------------------------------------------18
Brug af astrologi ved ansættelser skal muligvis forbydes.
I Arbejdsministeriet undersøges for tiden, om anvendelse af astrologi er i strid med loven, og om der skal udstedes et forbud.

------------------------------------------------------------------------
Mitterrand var til stjerner
Berlingske Tidende, 5. maj 1997
------------------------------------------------------------------------18a
Den smukke franske astrolog Elisabeth Tessier siger i en ny
bog, at Frankrigs tidligere præsident, afdøde Francois
Mitterand støttede sig til hendes råd gennem syv år.
Astrologen hævder, at han aldrig tog en stor politisk
beslutning uden at konsultere hende.

------------------------------------------------------------------------
Thatcher gik til astrolog
Berlingske Tidende 2. september 1996
------------------------------------------------------------------------18b
Storbritaniens tidligere premierminister Margaret
Thatcher brugte efter et bombeattentat i 1984
astrologien som et redskab i sine risikovurderinger. Via en
astrolog, der redigerer horoskopet i boulevard-avisen
Daily Express, modtog "jernladyen" de efterfølgende år
personlige horoskoper.
 


------------------------------------------------------------------------
Portræt/interview: Ulrik Wilbek
Ekstra Bladet 2 december 1996 , Sport side 11, 82 linjer
------------------------------------------------------------------------19
Af Finn Stilling
Ulrik Wilbek fandt fem fejl, da Ekstra Bladet bad ham navngive fem
EM-horoskoper.

Kender landstræner Ulrik Wilbek sine egne kamptropper og sig selv?
Svaret er nej - i hvert fald astrologisk set. Ekstra Bladet langede fem horoskoper over bordet og bad ham sætte navne
på. Det gjorde han også beredvilligt. Men i stedet for at svare rigtigt, fandt håndboldchefen fem fejl.


------------------------------------------------------------------------
Portræt: Christian Borup, astrolog
Ekstra Bladet 5 december 1993 , 2 . sektion side 2, 62 linjer
------------------------------------------------------------------------20
- Da jeg var 15 år gammel regnede jeg mine første horoskoper ud, men jeg
gik lidt stille med dørene. Vennerne syntes, at jeg var temmelig underlig,
at jeg interesserede mig for astrologi, griner Christian Borup.
Den 40-årige astrolog sidder på sit kontor på Irene Christensen
Instituttet i København. Nede på Nørre Farimagsgade suser bilerne forbi.


------------------------------------------------------------------------
13 stjernetegn i stedet for 12
Ekstra Bladet 6 juni 1993 , 2 . sektion side 11, 78 linjer
------------------------------------------------------------------------21
Af civilingeniør Christian Laustsen
Dit stjernetegn er måske et helt andet, end du tror. Der er nemlig 13 tegn,
og de fleste jomfruer er i virkeligheden løver, påviser civilingeniør
Christian Laustsen Faktisk kan du ikke regne med, at du er født under det
stjernetegn, du hele tiden har gået og troet var dit specielle.

------------------------------------------------------------------------
Vædder tyrer tyren
Ekstra Bladet 2 april 1993 , 1 . sektion side 56, 31 linjer
------------------------------------------------------------------------22
- Det vrimler med danske top-fodboldspillere født i vædderens tegn.
Men der var kun en vædder med i Parken til at tyre den spanske tyr - nemlig
Lars Elstrup.
Det er Jens Kirk, bror til Ekstra Bladets astrolog Birte Kirk, der har
siddet oppe til midnat hver aften i en uge for at undersøge, hvilke
stjernetegn 827 danske top-fodboldspillere er født i.


------------------------------------------------------------------------
Fanden løs i præstegården
Ekstra Bladet 27 januar 1992 , 1 . sektion side 8, 53 linjer
------------------------------------------------------------------------23
Sognepræst Arne Hansen kan ikke lide overtro. Og da slet ikke, hvis
overtroen er på vej til at overtage hans konfirmandstue i Gørlev på
Vestsjælland.
Derfor handlede han resolut og aflyste en aftale om et stormøde, som
støtteforeningen for socialprojektet 'Brug for Alle' forleden havde fået
lov at holde i præstegården.


------------------------------------------------------------------------
Vinduet: 1992 - et fredens år?
Ekstra Bladet 29 december 1991 , 2 . sektion side 9, 117 linjer
------------------------------------------------------------------------24
Af Eskild Rasmussen, Astrolog

Astrologen Eskild Rasmussen giver her sit bud på, hvordan Verden vil komme
til at forme sig i 1992.


------------------------------------------------------------------------
Astrologi ikke spor mystisk
Ekstra Bladet 27 november 1991 , 1 . sektion side 16, 36 linjer
------------------------------------------------------------------------25
Hvis du tror, at horoskoper kan give dig en færdig opskrift på, hvad der
vil ske i fremtiden, tager du grundigt fejl. Stjernerne kan ikke afsløre,
om du bliver rig, eller om du møder prinsen på den hvide hest i overmorgen.
Astrologer kan kun gætte og fortolke - de kan ikke spå.


------------------------------------------------------------------------
Portræt: Astrolog Birthe Kirk
Berlingske Tidende 22 september 1991 , 3 . sektion side 2
------------------------------------------------------------------------26
(Uddrag)
Berlingske Tidende bringer et portræt af astrolog Birthe Kirk. Birthe Kirk
blev sat i pleje som fire-årig, mistede sin bibel-tro, da hun var 12 år,
men interesserede sig for det, der var udover de fem sanser, og så blev
hun astrolog.


------------------------------------------------------------------------
Vinduet: Jeltsin dør i 1998
Ekstra Bladet 29 august 1991 , 1 . sektion side 28, 93 linjer
------------------------------------------------------------------------27
Ekstra Bladet den 22/8 gav mig alle de nødvendige for-udsætninger for at
opstille horoskopet for Ruslands 'frelser', Boris Jeltsin. Her var
oplysninger om fødselsdato og sted, og så fulgte en kort
levnedsbeskrivelse, som jeg supplerede op på det nærmeste bibliotek.


------------------------------------------------------------------------
Vinduet: Frelserens horoskop
Ekstra Bladet 16 december 1990 , 2 . sektion side 20, 103 linjer
------------------------------------------------------------------------28
Af Eskild Rasmussen, astrolog
Kan man overhovedet opstille et horoskop for Jesus? Astrologen Eskild
Rasmussen gør her forsøget

Kristendommen er en af verdens hovedreligioner.
Det betyder, at en pæn procentdel af verdens befolkning tror på dogmet om,
at personen Jesus var sand Gud og sandt menneske på samme tid - at guden
inkarnerede sig i en menneskekrop og påtog sig et liv som skabningen trods
det, at han var skaberen.

Opdateret 08/01/2020 - ret til ændringer forbeholdes

AM2logo4x1 m2  Publikationer publications  Tjenester services  Bibliotek library  Samlinger collections  Forskning research adclogo