Forsknings- og videncenter for dansk
m2
TVG1
 Publikationer publications  Tjenester services  Bibliotek library  Samlinger collections  Forskning research
Forskning

Den rene astrologi

1928
The American Federation of Astrologers grundlægges med det formål af udskille astrologien fra det magiske sludder og vrøvl.

'Simplified Scientific astrology' udgives af The Rosicrucian Fellowship.

Reinhold Ebertin søsætter 'Mensch in All', et tidsskrift helliget nye astrologiske teknikker. Det bliver senere omdøbt til 'Kosmobiologie'.

1929
'The Earth in the Heavens and The Stars: How and Where They Influence', skrevet af L. Edward Johndro, udkommer. Hans baggrund som elektroingeniør afspejler sig i hans tekster, som er usædvanligt præcise, komplekse og 'elektromagnetisk orienterede'.

1930
Percival Lowell opdager Pluto, den niende planet fra Solen.

R.H. Naylor inviteres af 'The Sunday Express' til at lave et horoskop for den nyfødte prinsesse Margaret Rose, datter af kong George VI. Han forudsiger fremtidige hændelser i den kongelige familie, som efterhånden viser sig at være sande. I en anden artikel i samme avis laver han en nøjagtig forudsigelse om et engelsk fly og bliver berømt fra dag til dag. Naylor er faderen til soltegns-astrologien og han var den astrolog, som opfandt avisens soltegns-klumme.

'Astrologische Farbenlehre' af W. Koch udkommer. Koch præsenterer her en unik sammenkædning af farver og astrologiske faktorer.

'Astrology, Your Place Among the Stars' af Evangeline Adams udkommer.

1931
Evangeline Adams forudsiger i sin 'Monthly Forecasts' at USA vil blive involveret i en stor krig i 1942, hvilket viste sig at være forbløffende korrekt. Bogen 'Astrology for Everyone' føjer sig til listen over hendes udgivelser.

'Psychologische Farbenlehre' af W. Koch udkommer med mere humanistisk-kosmobiologisk-psykologisk astrologi.

1932
The Church of Light stiftes af C.C. Zain (Elbert Benjamine), sammen med Amerikas mest prominente astrologer.

'Planetary Effects on The Stock Market' af J.M. Langham udgives.

1933
'Astrologer's Searchlight' af Llewellyn George udgives.

'Astrology: Mundane and Spiritual' af S.R. Parchment

1934
Al-Biruni's 'Book of Instruction in the Elements of the Art of Astrology' oversættes af R. Ramsey Wright og udgives.

'Principles of Horoscopic Delineation' af Charles E.O. Carter udkommer.
.


Specialisering og videnskab

1935
Fritz Brunhubner's lille bog 'Pluto' markerer ikke blot det første forsøg på at forstå den nyligt opdagede planet, men er også den første med selve ideen om at hellige en hel bog til den astrologiske indflydelse fra en enkelt planet - og dermed måske hele æraen med astrologisk specialisering.

I sidste del af 30'erne findes astrologiske forudsigelser i alle større aviser i Vesten.

'Heaven Knows What' af Grant Lewi udgives på det prestigiøse Doubleday Company. Lewi er kendt for at betone den adfærdsorienterede astrologi i en tid, hvor den sensationelle begivenhedsorienterede astrologi er i vælten. Han anvender alene transitter til prognoser.

1936
'Astrology of Personality ' af Dane Rudhyar åbner øjnene for en ny humanistisk form for astrologi.

1938
'The Principles of Scientific Astrology ' af W. J. Tucker udkommer.

'Your Path To Success' af Wynn (Sidney Kimbal Bennet). Wynn er formentlig den første astrolog, som udforsker progressionerne grundigt og som konkluderer, at de er værdiløse.

The Friends of Astrology stiftes i Chicago, hvilket fører til stiftelsen af AFA, American Federation of Astrologers. Selskabet stiftes med Ernest A. Grant som dets første præsident. Det bliver det førende og mest prestigiøse af alle astrologiske selskaber.

1939
Llewellyn George bliver æret af The American Federation of Astrologers med livsvarigt medlemskab.

Karl Ernst Kraft's værk 'Treatise in Astrobiology' udkommer. Hans teorier er baseret på afprøvning af horoskoper fra offentlige arkiver, idet han anvender statistiske metoder. Dermed erstatter han Choisnard's arbejde og lægger grunden til Francoise og Michel Gauquelins fremtidige arbejde. Under krigen laver han horoskoper og astrologisk spionage for nazistyret.

1940

Reinhold Ebertin udgiver 'Kombination der Gestirneinflusse (Combination of Stellar forces), som bliver en af de vigtigste moderne lærebøger i astrologi.

'Astrology for the Millions' af Lewi (William Grant Lewi) udkommer. Den understreger , at der udelukkende anvendes transitter som det eneste pålidelige prognosesystem. Lewi er også redaktør af det prestigefyldte 'Horoscope Magazine'.

1941
Marc Edmund Jones forfatter sin 'Guide to Horoscope Interpretation', som bliver udgivet af McKay. Heri præsenterer han vigtigheden af komplekse planetmønstre i horoskoptydningen.

1942
'Reincarnation' af Manly P. Hall udkommer.

1943
'The Pulse of Life' af Dane Rudhyar udgives.

1944
Doris Chase Doane gennemgår det 21. Brotherhood of Light kursus i astrologi og begynder at undervise hold i Los Angeles' Church of Light. Hun er kendt for at have skrevet mere end 1500 artikler om astrologi og mange bøger, som siden er blevet astrologiske standardværker.

1945
'Astrological Lore of All Ages' af Elbert Benjamine udgives.

'Astrology, How and Why it Works' af Mark Edmund Jones udkommer. Han anvender heri et blomstrende sprog, som apellerer til mange astrologiske entusiaster fra de øvre samfundslag.

..

1. Oldtid
2. Romertid
3. Middelalder
4. Renaissance
5. Oplysningstid
 
6. Den nye tid
7. Verdenskrig I
8. Verdenskrig II
9. Amerika
10. Efterkrigstiden
11. IT-samfund
12. Fagastrologi
13. Globalisering

Opdateret 27/12/2017 - ret til ændringer forbeholdes

AM2logo4x1 m2  Publikationer publications  Tjenester services  Bibliotek library  Samlinger collections  Forskning research