Forsknings- og videncenter for dansk
m2
TVG1
 Publikationer publications  Tjenester services  Bibliotek library  Samlinger collections  Forskning research

1666
Astrologien bandlyses fra det franske Videnskabernes Akademi.

Den store brand i London (hovedstad for verdens supermagt på den tid) brænder byen ned til grunden, som forudsagt af Lilly.

1687
Sir Issac Newton præsenterer den universelle lov om tyngdekraft i sin 'Principia Mathematica*. Han opfinder differentialregning og studerer astrologi.
.


Amerika og England

1690
The Chapter of Perfection er et esoterisk astrologisk samfund i Germantown, Pennsylvania, og ledes af John Kelpius. Dets astrologer hajalp med at opdatere almanakken, som blev udgivet af Daniel Leeds. Samfundet praktiserer okkulte kunster baseret på principper fra Rosenkreutzerne og Frimurerne i Europa. Det er en filial af en hemmelig orden i London, The Masonic Rite of Perfection, som involverede John Jacob Zimmerman and Jane (Ward) Lead. Disse var tidligere medlemmer af The Philadelphians, en mystisk kult, som var inspireret af Jakob Boehme fra Tyskland.

1698
Johann Seelig, et medlem af The Chapter of Perfection, får til opgave at finde det bedste astrologiske tidspunkt for opførelsen af The Swedish Lutheran Church i Wisaco.

1700
John Partridge og Henry Season er ansete engelske astrologer. Almanak med mange astrologiske afsnit publiceres.

På Yale og Harvard universiteterne i Amerika accepteres astrologi med forbehold. Amerikanske astrologer, såsom Joseph Satfford fra Rhode Island, Nathaniel Low fra Boston og John Tobler fra Carolina yder rådgivning til købmænd om almindelige folk.

Meget astrologi udføres i hemmelighed i Frimurerloger i England og i Amerika.

1712
'The Husbandman's Guide' giver astrologiske råd til bønder.

1733
Benjamin Franklin publicerer den astrologiske almanak 'Poor Richard's Almanack' under pseudonymet R. Saunders.

1770
Benjamin Franklin, Thomas Jefferson og George Washington påvirkes af astrologi og Egyptisk-Alexandrinsk okkultisme, som gives dem af esoteriske astrologer i Germantown, Pennsylvania. Christopher Witt, det esoteriske samfunds daværende magister er læge og astrolog. Det meste af dets opmærksomhed er helliget udvælgelse af rette tidspunkter, ideer, design af segl og monumenter samt at påbegynde aktiviteter, som vil føre til en stærk nation. Stærk nok til at modstå England, verdens supermagt, der ønsker at holde på sine værdifulde kolonier. Egyptisk magi er tydelig.

1781
William Herschel opdager Uranus, den syvende planet fra Solen.

1784
Ebenezer Sibly samler en voluminøs, illustreret bog om astrologi, 'A New and Complete Illustration of the Celestial Science of Astrology'.

1801
'The Magus', forfattet af Francis Barrett er syntesen af samtidens astrlogisk-magiske mytologi.
.
 


Astrologi for alle

1816
'A Complete Dictionary of Astrology' af James Wilson udgives. For første gang giver en bog alle de grundlæggende informationer, så enhver kan opstille og tyde deres eget horoskop. Dette markerer en ny æra

1824
Raphael introducerer et tidsskrift med ugentlige forudsigelser af kærlighed, pengesager og rejser. Det første af sin slags.

1825
Robert C. Smith, kendt som Raphael, skriver 'Manual of Astrology', beregner en efemeride (stadig i brug) og søsætter det første succesfulde astrologiske forlag.

1831
'The Herald of Astrology ' af Zadkiel (pseudonym for Richard James Morrison) er det første værk, som udgives i titusinder af eksemplarer, hvilket åbner for massernes interesse i astrologi. Alfred J. Pierce fortsatte Morrisons arbejde under samme pseudonym.

1839
'The Vox Stellarum' er den mest populære almanak i England, grundet dens forudsigelser.

1844
The British Association for Astral Science stiftes.

1846
Neptun, den ottende planet fra Solen, opdages af Leverrier.

1860
'The History of Magic' af Eliphas Levi (Alphonse Louis Constant) opsummerer det meste af den astrologi, samtiden foretrækker. 1861 skriver han 'The Key of the Mysteries'.

1862
Frances Rolleston udgiver værket 'Mazzaroth' (hebræisk ord for 'Zodiac'), hvori hun forklarer de astrologiske henvisninger i Biblen.

1865
Mark and Luke Broughton udgiver mange astrologiske tidsskrifter i Amerika. Luke Broughton underviser tusinder af astrologer.

Forskning
1. Oldtid
2. Romertid
3. Middelalder
4. Renaissance
5. Oplysningstid
 
6. Den nye tid
7. Verdenskrig I
8. Verdenskrig II
9. Amerika
10. Efterkrigstiden
11. IT-samfund
12. Fagastrologi
13. Globalisering

Opdateret 27/12/2017 - ret til ændringer forbeholdes

AM2logo4x1 m2  Publikationer publications  Tjenester services  Bibliotek library  Samlinger collections  Forskning research