m2
TVG1
 Publikationer publications  Tjenester services  Bibliotek library  Samlinger collections  Forskning research
Forskning

Rodden Klassifikation
af fødselsdata efter troværdighed (validitet)

Fødselsdata er ikke nødvendigvis korrekte fødselsdata deres pålidelighed afhænger af kildens troværdighed. Selv mindre afvigelser (2-5 min) i fødselstidspunktets nøjagtighed kan undertiden give markante afvigelser i et horoskop. For at få styr på dette problem har det internationale astrologiske samfund i dag accepteret nedenstående klassificering af fødselsdata, foreslået af den amerikanske astrolog Lois Rodden.

LoisRodden

> Data-Samling

> Klassifikation

> Databaser

> Offentlige data

> Korrektionsdata

Lois Roddens
Mindefond

 

Lois Rodden, medlem af Kepler's Founders' Circle, forlod sin krop den 5. juni 2003 kl. ca. 8:30 PDT in Yucaipa, Californien. Lois er i den misundelsesværdige position at kunne forlade denne jord med et veludført arbejde bag sig - et betydeligt job endda.

Hendes arbejde har for altid ændret astrologien. da hun trådte ind på området, var der ingen standarder for fødselsdatas pålidelighed. Ukorrekte fødselsdata blev uafvidende gentaget atter og atter. Computer forkortelsen GIGO (Garbage In; Garbage Out) kommer man let til at tænke på her. Tingene er anderledes nu. BDer bliver skrevet bedre artikler og bøger nu fordi de er grundlagt på en bred database med tusindvis af rene og velorganiserede fødselsdata. Enhver seriøs skribent tjekker nu sine data med AstroDatabank.

Lois døde af cancer (hendes syvende) og var klar til at tage afsted uden frygt. Hun fortrød, at hun ikke kom på universitetet i dette liv men har faste planer om plans om gå ind på et af de bedste (Ivy League) universiteter i sit næste liv. I stedet for blomster har hun bedt om, at man giver donationer til Kepler College.

Et mindefond er blevet skabt i hendes navn. Donationer kan sendes til:

Kepler College
of Astrological Arts & Sciences
4630 200th Street SW, Suite A-1
Lynnwood, WA 98036

(425) 673-4292

roddencomplet

Fødselsdata, hvis kildeværdi ikke er vurderet,
kaldes for
uklassificerede data.

 

Klassifikationen forenkles undertiden til blot at omfatte disse fire klasser, som i almindelig fagjargon har fået de vedføjede kaldenavne:

roddenenkel

Opdateret 10/01/2019 - ret til ændringer forbeholdes

AM2logo4x1 m2  Publikationer publications  Tjenester services  Bibliotek library  Samlinger collections  Forskning research