header-1
RESEARCH CENTRE FOR THE HISTORY
 Publikationer publications  Tjenester services  Bibliotek library  Samlinger collections  Forskning research

Nye datoer på stjernetegnene
- hvorfor er der det ?

Tilbage til oversigten

Nye Soltegnsdatoer

Der har været en del fremme i pressen om, at mange mennesker har skiftet stjernetegn i forbindelse med årtusindskiftet. Dette er faktisk ikke helt korrekt. Sagen er, at astrologen Christian Borup har beregnet nye og mere optimale skæringsdatoer med et nyudviklet computerprogram. Disse nye datoer er ved årsskiftet blevet taget i brug i månedsbladet 'Stjernerne' - samt i frokostbladene 'BT' og 'EkstraBladet'.

Den astronomiske årsag til justeringen er en tidsmæssig unøjagtighed, der skyldes vores kalendersystems konstruktion og som ophober sig ganske langsomt i årenes løb. Kort fortalt drejer det sig om, at et døgn ikke er på nøjagtigt 24 timer. Det rettes der så delvis op på via skuddagene, hvor der sættes en hel ekstra dag ind i kalenderen hvert fjerde år.

Men denne justering er ikke nok, så ved hvert århundredeskifte sker en yderligere justering ved at skuddagen annulleres. Men heller ikke denne justering er helt nøjagtig, så ved hvert fjerde århundredeskifte annullereres skuddagen ikke alligevel ... og sådan bliver astronomerne ved med at rykke på datoerne, så vores kalender passer.

Dertil kommer en praktisk årsag. De datoer, hvor et tegn skifter til et andet tegn, vil altid blot være gennemsnitsdatoer. Den nøjagtige dato afhænger helt af, hvornår det enkelte menneske er født på døgnet. Du kan derfor altid regne med, at DIT HOROSKOP er fuldstændig korrekt, hvis du har fået det lagt hos en professionel astrolog. Er du i tvivl, kan du ringe til DEN LEVENDE ASTROLOGILINIE på 90 13 21 11. Her kan man på kort tid fortælle dig, hvilket tegn du er født i, og hvor du f.eks. har din Ascendant. Her har du også mulighed for at få svar på andre spørgsmål i forbindelse med dit horoskop.

Er du født, hvor et tegn skifter ?

Har du undret dig over, at tidspunktet for, hvornår et tegn slutter, og et andet begynder, kan variere med en dag?

Hen over en periode på 4 år kan datoen for et tegnskifte variere med op til en dag. Hvorfor nu det?

Et døgn er ikke på nøjagtig 24 timer. Det resulterer i en unøjagtighed i vores kalender, som der kompenseres for ved hjælp af skudår hvert fjerde år, hvor vi får en ekstra dag - den 29. februar. Og her har vi grunden til det hele, for hele kalenderen forskydes så med et helt døgn.

Hvis du er født på grænsen mellem to tegn, har du lidt af hvert tegn i din personlighed. Dog mest af det tegn, som Solen er på VEJ IND I, det vil sige det sidste af de to tegn. Men teknisk set kan man kun være født i ét tegn.

Ugebladene gør det nemmere for sig selv ved at regne gennemsnitsdatoen ud og så bare køre med den hele tiden.

Det laver naturligvis ravage i tegnskiftene, især i året lige før et skudår. Dagen efter den ekstra dag er det hele forskudt med et helt døgn! Husk derfor at tjekke, hvilket år du er født, før du bliver forvirret over, at der i et ugeblad for i år står en anden dato. Dit fødselshoroskop ændrer sig nemlig aldrig. Når du én gang fået stillet dit horoskop, kan du trygt regne med, at sådan vil det altid være.

Bemærk, at tidspunktet for et tegnskifte kan være alle tidspunkter i løbet af den pågældende dag. Det er simpelthen det tidspunkt, hvor Solen går ind i et nyt tegn, og det kan fx ske den 20.4.01 kl. 16.27.39.

 

Karl Aage Jensen

 

.

Opdateret 16/12/2018 - ret til ændringer forbeholdes

logofb
AM2logo header-1  Tjenester services  Bibliotek library  Samlinger collections  Forskning research