header-1
RESEARCH CENTRE FOR THE HISTORY
 Publikationer publications  Tjenester services  Bibliotek library  Samlinger collections  Forskning research

Hvorfor virker astrologien ?
FAQ

Tilbage til oversigten

Vi kan sandsynliggøre planeternes virkning på forskellig måde - som dog ikke må tages som et bevis i egentlig forstand. Et billede på himmellegemernes indvirkning på jordiske forhold har vi i månens indflydelse på ebbe og flod i havene. At den så også påvirker mennesker, er måske ikke så underligt, når vi tænker på, at tre fjerdedele af vor krop består af væske. En anden virkning af månens indflydelse kan iagttages i kvinders menstruations-cyklus. Begge er på omkring 28 dage.

Når Månen har denne indvirkning, er den tanke ikke fjern, at de øvrige himmellegemer også kan have indflydelse på os. Og når Månen med sin afstand af ca. 384.000 km fra Jorden kan have kontante virkninger på jordiske forhold og på mennesket, så kunne andre (og væsentligt større) planeter også have det - også selv om afstanden fra jorden er større. Ifølge den okkulte tradition indskrænker planeternes indflydelsesområde sig ikke til deres fysiske størrelse og massetiltrækningen, der afhænger heraf. Deres magnetiske felt eller aura strækker sig langt ud i universet, der set på denne måde ikke er tomt, men et felt af magnetiske indflydelser, der rækker over vældige afstande.

Afstandene i vort solsystem er relativt begrænsede i forhold til disse magnetiske felters udstrækning. Tilsvarende vil afstandene mellem vore celler også forekomme uendeligt store set i forhold til den enkelte celle - og dog hænger vores krop sammen. Ligeledes har fysikerne fundet, at de interne afstande i et atom er kolossale - set i forhold til f.eks. en enkelt neutrons udstrækning. Menneskene kan ses som celler i Jordens organisme - og alle celler er som selve jorden underlagt stærke kosmiske indflydelser. Men at dette er tilfældet fører dog ikke til, at alt i menneskelivet er forudsagt i mindste detalje. De kosmiske indflydelser er som en form for udvidet økologi, dvs. en del af betingelserne her på planeten Jorden.

Mennesket er som den højest udviklede livsform udstyret med en fri vilje, der fungerer inden for naturens love.

Uddrag fra "Astrologiens Verden" af Karl Aage Jensen
Gyldendal 1989

Opdateret 16/12/2018 - ret til ændringer forbeholdes

logofb
AM2logo header-1  Tjenester services  Bibliotek library  Samlinger collections  Forskning research